•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hooi

AgriLife levert u kwaliteitshooi, voornamelijk afkomstig uit het gebied de Eifel in Duitsland. Een gedeelte van ons hooi komt uit Frankrijk, Luxemburg en een klein gedeelte is afkomstig uit eigen land.

Het Eifelhooi is vooral geliefd bij de paardenhouder. Ons Eifelhooi heeft een uitmuntende kwaliteit, oogt goed en ruikt ook nog eens heerlijk. Veel belangrijker is echter de grovere structuur en het lage suikergehalte, waardoor het Eifelhooi uitstekend ruwvoer is voor uw paarden.

Voor de bio-bedrijven kunnen we biohooi uit de Eifel leveren met certificaten.

Al ons hooi wordt uitsluitend geleverd in grote balen variërend tussen de 100 en 500 kg. De meest gangbare balen zijn circa 240 cm lang, 120 cm breed en 70 cm hoog. Het gewicht van deze balen ligt rond de 350 kg.

Een volle vracht is doorgaans circa 20 ton. In heel Belgisch- en Nederlands Limburg wordt deze vracht franco thuis geleverd. U dient dan wel te zorgen voor materieel om het hooi af te laden.

Kleinere partijen, al is het een baal, leveren wij ook graag bij u thuis. Desgewenst kunnen we, tegen vergoeding, kleinere partijen hooi of stro met ons eigen materieel in uw opslag neerzetten.

Ook kunt u elke vrijdag hooi of stro zelf komen afhalen tegen de voordelige grootverbruik prijzen (wel tijdig bellen van te voren op 06-22781078).

Grote balen hooi

Volle vracht ± 20 ton, lossen door afnemer

rond/rechthoekig

Hooi

€ 225,- per ton

Franco geleverd in Belgisch- en Nederlands Limburg
prijzen zijn excl. 6% BTW

Kleinere partijen thuisbezorgd

vanaf 1 baal (± 350 kg)

rond/rechthoekig

Hooi

€ 0,25 per kg + € 50,- vracht

Geleverd in Belgisch- en Nederlands Limburg
prijzen zijn excl.9% BTW

Hooi zelf afhalen

vanaf 1 baal (± 350 kg)

rond/rechthoekig

Hooi

€ 0,25 per kg

Prijzen zijn excl. 9% BTW

Giftige onkruiden

De lijst van giftige planten voor paarden is buitengewoon lang. Veel planten op deze lijst zijn sierplanten, bomen en hagen die gelukkig van nature niet in het veld voorkomen. Ook de dosis speelt een belangrijke rol.

Van nature herkennen paarden deze giftige planten. Echter bij het drogen van de plant, zoals bij het maken van hooi, vermindert de onaangename smaak van de giftige plant waardoor het kan dat het paard het niet meer als giftig herkent. AgriLife koopt haar hooi in bij vaste partners. Desondanks wordt het hooi steeds opnieuw gemeten op het vochtgehalte en visueel gecontroleerd op aanwezigheid van Jacobskruiskruid en Herfststijlloos.

Ook onze zorgvuldige partners waar het hooi geproduceerd wordt, vaak melkvee- of vleesveebedrijven hebben belang bij ruwvoer dat vrij is van giftige kruiden zoals het Jacobskruiskruid, Herfststijlloos of Heeremoes (ook wel paardenstaart genoemd). Deze worden in een vroeg stadium herkend en verwijderd uit het veld.